Néhány napja elindult a solymári római katolikus egyházközség honlapja; a http://plebaniasolymar.oldalunk.hu címen elérhető weboldal egyebek közt tájékoztatást ad az egyházi szervezetek tagságáról, a hitoktatási tudnivalókról és a különféle szentségek felvételének tudnivalóiról is.

Régi elmaradást orvosoltak nemrégiben a solymári római katolikus egyházközség vezetői, amikor úgy döntöttek, hogy megindítják az egyházközség internetes oldalát. Mostantól ugyanis bárki az interneten is tájékozódhat a helyi katolikus hitélethez kapcsolódó fontos tudnivalókról, például arról, hogy mik a fő tudnivalók a keresztelés, a betegek szentségének felvétele vagy az egyházi temetés igénylése esetén, mit kell tudni a katolikus hitoktatásról – vagy akár csak arról, hogy mikor vannak jelentősebb események az egyházközségben.

Advertisement

A plebaniasolymar.oldalunk.hu címen elérhető weboldal nyitólapja a solymári, illetve a pilisszentiváni templomok fényképeivel és a két templom általános miserendjének ismertetésével köszönti az olvasót; külön öröm, hogy a solymári fotót szerkesztőségünk fényképei közül választották ki az oldal összeállítói. (https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3A11…) A további információkat 18 különböző menüpontban lehet böngészni, ezek között egyaránt találhatunk tudnivalókat a Karitász és a cserkészcsapat működéséről, illetve az aktuális hónap egyházi eseményeiről.

Érdekes része a honlapnak a templomunkban tartott gitáros szentmisék énekeinek menüpontja, ahonnan egyetlen további kattintással két tucatnyi egyházi ének youtube-felvételéhez juthatunk el, de érdekes tartalmakat kínálnak a Letölthető dokumentumok, illetve a Linkajánló menüpontjai is. Örömmel látjuk és innen is üdvözöljük az új weboldalt (ahol lapunk is szerepel, méghozzá az igen megtisztelő második helyen, az ajánlott oldalak között), egyúttal sok erőt és kitartást kívánunk az oldal adminisztrátorainak az oldal minőségének szinten tartásához, vagy még inkább: fejlesztéséhez.

Share This Story

Get our newsletter